Blog

A hővédő fólia tényleg felfogja az ablakon át beáramló meleget?

Fóliás Juci
Fóliás Juci
2021.06.29 09:39
A hővédő fólia tényleg felfogja az ablakon át beáramló meleget?

Sokszor gondolják úgy az emberek, hogy a fólia bentre van felrakva, akkor tuti bentre adja le a hőt és olyan, mint egy radiátor. Ennek jártunk utána!

EZ A TESZT MINDENT VISZ!

NINCS SZÜKSÉG TÖBB BIZONYÍTÉKRA!

EZ A FÓLIA TÉNYLEG MEGSZŰRI AZ ABLAKON ÁT BEÁRAMLÓ MELEGET!

A hővédő fóliákat sok vád érte az elmúlt évek során. Mivel mi olyan vállalkozás vagyunk, aki nem csak eladni akar, akinek fontos a vásárló elégedettsége, sikerélménye, így válaszokat kerestünk minden felvetett kérdésre. 

Vádolták már a fóliát azzal, hogy nem nem is csökkenti a szoba hőmérsékletét. Ezt még 2017-ben cáfoltuk. Erről ITT olvashatsz bővebben.

Több vásárlói visszajelzést kaptunk, hogy az ablak, amin a hővédő fólia van forró. Hát persze, hisz pont ez a lényege. A ragasztó nélküli hővédő fóliák megszűrik a meleget, a ragacsos fémhatásúak pedig visszaverik, de mind a kettő forrósodik. A következő félelem merült fel a vásárlókban, mivel a fólia a lakótérben van és így felforrósodik biztos radiátorként működik, és bentre adja le a hőt. Nagyon sokat gondolkodtam, hogy lehetne ezt bebizonyítani, hogy ez egy téves elképzelés. Ekkor jött az ötlet: SÜSSÜNK TOJÁST!

Az egyik ablakra a Tönung hővédő fóliát tettem fel, a másikra semmit. Az eredményen még én is meglepődtem. Ez egy igazán szemmel látható bizonyíték! Ha a fólia bentre adná le a hőt, akkor mind a két tojás megsült volna. Bár a videó felgyorsított, és a második fele egy órával később készült a tojás alakjából (9forma) látszik, hogy nem egy másik tojásról van szó.

A tojások a teszt előtt:

 

Tojások egy óra múlva

Megállapíthatjuk, hogy a fólia tényleg megszűri az ablakon át beáramló hőt!

Abszolút tévhit, hogy radiátorként funkcionál, hisz akkor a tojás megsült volna, de még csak a széle sem pirult meg.

A Sonnenschutz 67% és a tükörfólia a Tönung fóliánál jobban szűri a meleget, így tesztelni már nem volt értelme őket.

Ha úgy érzed szívesen tennél egy próbát, akkor kattints a gombra és válogass 4 féle hővédő fóliánk közül!

MEGNÉZEM A HŐVÉDŐKET>>>