Blog
ABLAKFÓLIA
BÚTORFÓLIA
FAL
HŐVÉDŐ
VÉDŐFÓLIA
Szűrés törlése

ÖNTAPADÓS FÓLIA VAGY ÖNTAPADÓS TAPÉTA?

Fóliás Juci
Fóliás Juci
2021.07.28 19:57
ÖNTAPADÓS FÓLIA VAGY ÖNTAPADÓS TAPÉTA?

Sokszor teszik fel a kérdést ez a fólia az olyan, mint az öntapadós tapéta? Erre derül most fény!

2015 írunk, az öntapadós tapéta - fólia ekkor már közel húsz éve itt volt az országban, csak nem foglalkozott vele senki. Mindenkinél csak egy kiegészítő termék volt.

Sosem felejtem el az első találkozást. Gyerekkori barátnőm régi fősulis barátnője egy német gyár sales managere kreatív emberkét keresett Magyarországon. Én jutottam az eszükbe. Vissza akartam utasítani a lehetőséget azzal az indokkal, hogy nem beszélek sem angolul, sem németül. Erre jött a meglepő válasz: "Semmi gond, orosz lenne a kapcsolattartó." Tudni kell rólam, hogy anyanyelvi szinten beszélem ezt a nyelvet.

Még azon a héten létrejött a találkozás. Mikor reggelinél a konyhámban a hölgy előszedte az öntapadós tapétát - fóliát csak néztünk és nem értettük mi is ez. Az Ikeás konyhaszekrényem hátoldala, ami befordult az étkezőbe csúnya pozdorja volt. A hölgy odalépett és ráragasztott egy érdekes, mintás valamit, ami sokkal, de sokkal szebb látványt nyújtott, mint a pozdorja. Megértettem mekkora kincset tart a kezében. Kezdetben tesztelnem kellett őket és blogolni róluk. A német gyártó látta, hogy beleszerettem termékeikbe és felkínálta a webshop lehetőségét, de én nem tudtam tapétának szólítani úgy, ahogy mások idehaza. Nem vitt rá a lélek. Hisz a tapéta papíralapú, külön ragasztót kell használni a felrakásához, nem rakható bútorra és még sorolhatnám.

Mikor elmondtam a tervemet a gyártónak le akartak beszélni. Azt mondták a magyarok nagyon makacsok, nem szeretik a változást, nem fogom tudni elérni, hogy fóliaként keressenek rá az emberek. Mivel az emberek öntapadós tapétára kerestek rá, ezért sok helyen ezt kellett használnunk, de mintha a fogamat húzták volna.

Ha visszanézek az elmúlt hat évre, mert 2021.07.30.-án ünnepli a webáruház a 6. szülinapját, talán erre vagyok a legbüszkébb! Sikerült! Ma már nagyon sokan keresnek rá az öntapadós fóliára. 

Öntapadós fólia választékunkat ITT TALÁLOD >>>