Blog
ABLAKFÓLIA
BÚTORFÓLIA
FAL
HŐVÉDŐ
VÉDŐFÓLIA
Szűrés törlése

Mennyire bírja a hőt?

Fóliás Juci
Fóliás Juci
2021.08.27 13:16
Mennyire bírja a hőt?

Rengetegszer merül fel kérdésként: mennyire bírja a hőt? Egyszer a tűzhely közelében és egyszer mikor forró fazekat rakunk rá.

Személy szerint én 2015 óta tesztelem a fóliákat. A konyhámban évek óta a sütő közvetlen közelében van felragasztva. Erről készítettem egy videót

 

 

Másik gyakori kérdés ha pultra teszem rá lehet-e forró fazekat rakni? Hát én ilyenkor azonnal visszakérdezek: eddig tettél rá forró fazekat? A válasz mindig az, hogy nem. Hát akkor miért várjuk el, hogy egy 2.000 Ft fólia csodát tegyen? Ez nem gránit! De az nem is kerül ennyibe. 

 

Mónika Győri szomorú apropóból kényszerült tesztelni a fóliát. Tűz ütött ki náluk. 

"Sziasztok! Igazából szeretnèm megmutatni hogy mennyire is strapabíró egy fólia. Èn teljesen ledöbbentem rajta,hogy tűz esetén is mennyire bírta a hőt ès a ráfolyó ègő műanyagot,ès a ráhulló törmelèket."

 

Egy másik vásárlónk Keppelné Benedek Edit meg is gyűjtotta, vagyik próbálta:

"Tegnap kérdezte valaki, hogy nem gyúlékony a fólia. Eddig mindig kapásból válaszoltam, hogy nem, megolvad de nyílt lánggal nem ég. De most ki is próbáltam. Ennél sokkal többször mint a videóban látszik és az eredmény mindig ugyanaz fellobban de szinte azonnal el is alszik. Tehát ha valaki tűzhely közelébe szeretné rakni de fél, hogy meggyullad, nem kell. Ha a csempén van nem is tudtam meggyújtani."

Bár a gyártó a tűzhely mögé egy üveglap használatát javasolja vásárlóink saját feleleősségre rengetegen ragasztották és évek óta használják. 

Nézzünk pár tapasztalatot:

Keller Botnyik Jutka 2019. szeptemberében ragasztotta fel az öntapadós 3D csempéket és azóta is imádja.

Andi 2020. márciusában tette fel és azóta is használja.

Molnár Judit 2020.januárjában ragasztotta fel a 3D öntapadós csempéket. Máig köszöni jól vannak.

Mennyire bírja a strapát a pulton?

A hőt, a vizet jól a gyerekeket kevésbé :)

A pultra inkább a prémium fóliák használatát javasoljuk. Vastagabbak, strapabíróbbak, de azért azt tudni kell, hogy ez sem gránit, tehát ha nem vigyázunk rá ez sem fogja bírni.

Mennyire bírja a vizet?

Sokszor merül fel kérdésként ez is. Ha jól ragasztjuk fel a fóliát a vizet simán bírja. Hónapokig teszteltem a fóliát. 

A konyhám az RTLklub Stíluskalauz műsorába is bekerült. Itt is jól látszik még milyen jó állapotban van a pulton a fólia. Ezekkel a fóliákkal igazi összhangot teremthetünk a konyhán, étkezőn, nappalin át.