Blog

Hővédő fólia ablakra

Fóliás Juci
Fóliás Juci
2021.06.25 16:16
Hővédő fólia ablakra

Ha már nem bírod a nyári meleget érdemes lenne kipróbálni a hővédő fóliát. Általános információ mi mindent tudnak ezek hővédők.

Elviselhetetlen meleg van az otthonodban? Folyik rólad a víz? 

Használj hővédő fóliát és csökkentsd a lakásodba beáramló meleget!

Most biztos azt hiszed viccelek, de NEM! Megértem ezt az érzést, ezen én is átestem mikor első alkalommal találkoztam ezekkel a fóliákkal. Nagyon szkeptikus voltam, nem hittem, hogy ezek bármire is jók. Mindig is légkondit akartam, de egyrészt túl drága, félek a megfázástól, másrészt vigyázok a környezetemre. 

Már nem csak saját tapasztalatból írom, hogy ezek a fóliák elképesztően jók. Rengeteg vásárlói visszajelzés érkezik, hogy nem is gondolták volna, hogy ilyen sokat számít egy ablakfólia használata. Több vevőnk légkondi mellé kiegészítésképp vette meg.

Nézzük milyen hővédőink vannak.

45%-os HŐVÉDŐ ABLAKFÓLIA

Ez a fólia egy eléggé gyenge hővédő ablakfólia. Én mindig vállalom, ha a termék nem tökéletes. Csak egy forgalmazó vagyok, nem a gyártó. Számomra az elégedett  ügyfél az első és akkor lesz az, ha előre minden információt megkap. 

UV védelemre tökéletes, viszont a tapasztalatok azt mutatják csak egy évre nyújt védelmet, ezzel számolni kell.

Folyamatosan fejlődik a technológia, reméljük hamarosan lesz olyan is, ami hosszabb időre biztosít védelmet. Ez egy ragasztó nélküli fólia, ami nem teljesen víztiszta.

A fotón bal oldalon van felhelyezve, nehezen észrevehető, mert nagyon világos, de azért látszik. Előnye, hogy könnyű felrakni, nem lehet elrontani!

Tesztek alapján olyan 1-2 fokkal csökkenti a szoba hőmérsékletét. A gyártó a tetőtéri ablakra az új hővédő ablakfóliát már nem javasolja!

Ha kíváncsi vagy erre a fóliára KATTINTS IDE!>>>

SZÍNEZETT HŐVÉDŐ ABLAKFÓLIA (TÖNUNG)

Ez a fólia már sötétebb, de erősebb is! Jobban megszűrí az ablakon át beáramló meleget.

Tesztek alapján olyan 3-4 fokkal csökkenti a szobának a hőmérsékletét.

Nem víztiszta. Szintén dupla védőréteggel rendelkezik, ragasztó nélküli, így még egy gyerkőc is simán fel tudja helyezni.

Könnyen visszaszedhető és újra felhelyezhető. A gyártó a tetőtéri ferde ablakra az új tönung fóliát nem javasolja!

Ha kíváncsi vagy erre a fóliára, KATTINTS IDE!>>>

67%-os HŐVÉDŐ ABLAKFÓLIA 

Ez egy öntapadós hővédő ablakfólia. A felrakása négykezes, tehát mindenképp kérj segítséget. Személyes kedvencem, mert ez nem sötétít le annyira. Aki virágokat tart, annak ez a szuper választás.

A teszteknél 6 fokkal lett hűvösebb.

A fémes bevonat miatt picit tükröződik majd az ablak. Ez a fólia teljesen víztiszta!

Ha kíváncsi vagy erre a fóliára, KATTINTS IDE!>>>

HŐVÉDŐ TÜKÖRFÓLIA

Ez a fólia is öntapadós és ha mondhatnám, akkor talán hatkezes felrakást igényel. A legszuperebb hővédő, de nagyon kényes a felhelyezés.

Nem ijesztgetni akarlak, csak figyelmeztetlek!

Ez a fólia a teszteknék a nyári kánikulában 7-8 fokot csökkentett a szoba hőmérsékletén. Szóval megéri bajlódni vele.

Abszolút ez a vásárlók kedvence. Nem csak a melegtől véd meg bennünket, hanem a kíváncsi tekintetektől is.

Ez az a fólia, amit ha felraksz kívülről nem látnak be, de Te kilátsz. Persze csak nappal, ameddig világos van. Este ez pont fordítva lesz. Amint kint besötétedik, Te felkapcsolod a világítást, akkor Te nem látsz majd ki, de hozzád simán befognak, ezért használj redőnyt vagy sötétítő függönyt. Teljesen víztiszta.

Ha kíváncsi vagy erre a fóliára, KATTINTS IDE!>>>

Összefoglaló a hővédő fóliákról!

FONTOS! A fóliákat az egész üveg felületére fel kell helyezni, akár illesztéssel is! Az ablak berepedhet, ha csak félig van fóliázva, feszültség keletkezhet az üvegben. 

A fóliák felhelyezéséhez minden esetben vízre van szükség. Csak hűvös ablakra rakható fel. Miután felhelyeztük már ne fogdossuk, mert az üveg fel fog forrósodni, ez normális, mert a fólia teszi a dolgát. 

Fémbetétes redőnnyel együtt a nyári nagy melegben ne használjuk, mert a fólia ugye felforrósodik, ahogy elnyeli vagy épp visszaveri (attól függ melyiket választjuk) a beáramló meleget és ráhuzzuk a redőnyt extrém esetben az üveg berepedhet.

Mivel a fólia felforrósítja az üveget extrém esetben előfordulhat, hogy ha hajszálrepedés van az üvegben, ami szabadszemmel nem látható, akkor berepedhet.

Eddig több ezer hővédőt adtunk el és három repedés történt. Ebből az egyiknél fémredőnnyel együtt használták a nyári kánikulában. Ellenőrizzük lakásbiztosításunkat.

Egyeztettünk üveges cégekkel is és azt a megerősítést kaptuk, hogy az üvegek néha hővédő fólia nélkül is berepednek. Ahogy írtam én szeretek nyíltan beszélni és minden információt megadni a vásárlóknak.

Még egy fontos információ, ami változott, hogy ezentúl a gyártó nem javasolja egyik fóliáját sem ferde tetőtéri ablakra!

A hővédő fóliák nyom nélkül eltávolíthatók. A tükörfólia ragacsos nyomot hagy, de acetonmentes körömlakkal vagy a szivacs dörzsi felével simán eltávolítható.

Tisztítása hagyományos tisztítószerekkel történik. A ragasztó nélkülieket óvatosabban takarítsuk, de ha véletlenül feljönne, akkor újra vizet sprickolunk a fólia alá az ablakra és átsimítjuk. 

Ami szuper, hogy ha fólia kerül fel az ablakra nem is a meleg, hanem a hőérzet az, amit MINDEN vásárló kiemel, hogy mennyivel jobb. A nap nem égeti a bőrünket, hanem csak a kellemes meleget érezzük. 

Ha még nincs ilyen fóliád akkor ne gondolkozz, szerezz be egyet és próbáld ki Te magad!

 

Ha bármilyen kérdés merülne még fel, akkor kérlek hívj vagy írj nekünk!

Email címünk: juci@foliasjuci.hu