Blog

5+1 TIPIKUS HIBA ÖNTAPADÓS PADLÓ LERAKÁSNÁL

Fóliás Juci
Fóliás Juci
2021.08.27 13:16
5+1 TIPIKUS HIBA ÖNTAPADÓS PADLÓ LERAKÁSNÁL

1.egyenetlen padlóra rakják le
2. nem faltól falig történik a lerakás
3. zsíroldót használnak, amit nem távolítanak jól el a felületről
4. nem takarítják fel a padlót lerakás előtt
5. nem sima felületre rakják, a járólap szemcsés, duruzmás

+ 1. hideg, lakatlan lakásba helyezték le a padlót.
Nézzük meg ezeket részletesebben:

 1. Ügyfél panasza: A PADLÓ FELVÁLIK A SARKOKNÁL 

OKA: egyenetlen padlóra lett lerakva az öntapadós padló!

Rengetegszer teszteltem a termékeinket, de mindig teljesen egyenletes padlón,így nem jöhettem rá a hiba okára. Egy nagyon kedves vásárlónk hozta a megoldást. Az öntapadós padló egyenetlen felületre, csempére került lerakásra nála. Ez okozta,hogy a padló feljött a sarkoknál. Ő nem csak a probléma okát találta meg nekünk,hanem a megoldást is. Erről egy videót is készített nekünk.

Ha egyenetlen padlóra teszik fel vagy épp egy fuga fölé és nincs tapadása, akkor itt idővel nem fog ragadni, felválik a sarkoknál, keményedik és esetekben törik.
 2. Ügyfél panasza: SZÉTCSÚSZKÁLNAK A PADLÓK 
OKA: nem faltól falig rakták le a padlókat.
Ha az öntapadós padlót nem támasztja meg fal vagy szekrény és nem ragasztunk alá öntapadós fóliát, akkor ezek a padlók idővel el fognak mozogni. Egy vásárlói fotóval szemléltetném a problémát és az okot. A hölgy az asztal alá már nem rakott az öntapadós padlóból illetve a másik oldalon a szekrény alá be tudtak csúszni, így egyik oldalból sem kapott támasztást.
  
.
 3. Ügyfél panasza: NEM RAGAD AZ ÖNTAPADÓS PADLÓ! 
OKA: zsíroldót használt tisztításnál és nem jól távolította el.
Nem egyszer fordult elő, hogy az ügyfél panaszolta, hogy nem ragad a padló, majd mikor jobban kifaggattuk kiderült, hogy a tisztításhoz zsíroldót használt, amit nem jól vagy egyáltalán nem távolította el. Így persze, hogy a ragasztó nem tudta kifejteni hatását. Szintén egy vásárlói tapasztalat volt, ahol a hölgy zsíroldót használt, de nem sikerült eltávolítania, ő fóliát tett ezekre a területekre, ami nagyobb felületen tapadt meg és erre az öntapadós padló már simán feltapadt.
 4. Ügyfél panasza: NEM RAGAD AZ ÖNTAPADÓS PADLÓ! 
OKA: nem takarítják fel a padlót lerakás előtt.
Ha koszos felületre rakják le a padlót, akkor a ragasztó nem tud a teljes felületen megtapadni. Minden esetben egy alapos porszívózás, felmosás szükségeltetik. Kerüljük a zsíroldót. :) 
 5. Ügyfél panasza: SZÉTCSÚSZIK A PADLÓ! 
OKA: nem sima felületre rakják, a járólap szemcsés, duruzmás.
Erre is volt példa mire hosszas beszélgetés, faggatózás után kiderült, hogy: "Ja, a járólap szemcsés, arra nem lehetett volna lerakni?" Persze, hogy nem, hisz a ragasztó így nem tud teljes felületével a csempéhez tapadni. Nincs, ami ott tartsa az öntapadós padlót, így ez idővel elenged.
 + 1. Ügyfél panasza: NEM RAGAD A PADLÓ! 
OKA: lakatlan lakásban, hideg kőre helyezték le a padlót.
Ezt magyarázni sem kell szerintem.
Minden panasz esetén jó alaposan kifaggatjuk az ügyfelet. Ha nem találjuk meg a hiba okát, akkor bekérünk bevizsgálásra pár lapot. Egy külsős cég teszteli. A felbontásról, lerakásról videófelvétel készül.
Ha a fent leírt dolgokra odafigyelünk, akkor munkánk gyümölcsét hosszú éveken át élvezhetjük.