Blog
ABLAKFÓLIA
BÚTORFÓLIA
FAL
HŐVÉDŐ
VÉDŐFÓLIA
Szűrés törlése

Fűrészporos tapétára ragaszthatok bútorfóliát?

Fóliás Juci
Fóliás Juci
2021.07.18 12:35
Fűrészporos tapétára ragaszthatok bútorfóliát?

Szinte minden héten felmerül a kérdés lehet-e fűrészporos tapétára ragasztani a fóliánkat. Most minden kiderül!

Régen menő volt a fűrészporos tapéta, sok család otthonában ez van a falon. Heti szinten jönnek a hívások mit tudnak csinálni, megragad-e rajta a bútorfólia, látszik-e? Hát kedves olvasok, jöjjenek a tapasztalatok.

2018. november 27.-én nagyon kedves vásárlónk Nédó Rudolf egy fotó sorozatot osztott meg velünk ezzel az írással:

"Nálam a konyha is tapétázva van és elő is jött a probléma. A tűzhelyhez közel lévő részre ráfröccsen az olaj,zsír. Csúnya. Gondoltam leszedem a tapétát,de tettem egy próbát. 3 hetet vártam mire feltöltöttem. A fólia ugyanúgy ott van,ahogy felraktam és szivaccsal mindenféle probléma nélkül letörölhető.

Felhasznált fólia: vörös tégla öntapadós fólia 1 tekercs
Költség: 2090 ft (akkori áron)
Idő: Max 1. óra"
Vásárlóinknak mindig azt javasoljuk, hogy teszteljenek. Az a legbiztosabb. Rudolf is így tett! Egy kis darab fóliát felragasztott a falára és figyelte.
A fóliánál is, ahogy a ragasztós tapétánál számolni kell azzal, hogy a falról eltávolítva leszedheti az alatta lévő tapétát, festést. 
Érdemes olyan öntapadós fóliát választani, ami eltakarja a fűrészporos tapéta apró kis csomóit. Ez a téglamintás nagyon klassz választás, ápol és eltakar :)
Nagyon hálásak vagyunk az ilyen segítő vásárlói fotósorozatokért. Külön köszönet itt Nédó Rudolfnak, hogy gondolt ránk.  
Varga Angi 2018.február 11.-én töltötte fel nekünk a fal fóliázását. Ő is fűrészporos tapétára volt kénytelen ragasztani. Eltelt jó pár év és a fólia még mindig fent van a falon.
Angi a felragasztás után még hajszárítóval átmelegítet minden egyes négyzetcentimétert. Neki ilyen lett közelről a végeredmény.
Lajcsák Anett 2018.szeptember 5.-én használt öntapadós fóliát a fűrészporos tapétára:
"Fűrészporos tapetára került, volt, hogy még vissza is kellett szednem, de ez a Stars Grey nagyon masszív, mindent kibír."
A fóliázás után igazán vagány kis kuckója lett a Forma 1 rajongó fiának.
Egy közeli kép, amin látszik a fűrészporos tapéta. A fotón jól látszik Anett egy szuper ötlete: ha nincs segítségünk, hogy megtartsák a fóliát használjunk csipeszt!
Összeségében:
Az öntapadós fóliát lehet fűrészporos tapétára ragasztani. Érdemes előtte tesztelni és érdemes mintás fóliát választani, ami eltakarja a kis kiálló