Blog
ABLAKFÓLIA
BÚTORFÓLIA
FAL
HŐVÉDŐ
VÉDŐFÓLIA
Szűrés törlése

Melyik hővédő ablakfólia kell nekem?

Fóliás Juci
Fóliás Juci
2021.06.26 19:31
Melyik hővédő ablakfólia kell nekem?

Nem tudod eldönteni, hogy melyik hővédő fólia az igazi? Összeszedtem azokat a szempontokat, amik alapján gyerekjáték lesz meghoznod a döntést!

Mi nem csak eladni akarunk, számunkra a legfontosabb, hogy a vásárló sikerrel járjon! Ez a fő szempontunk!

Mivel pontosan tudom milyen nehéz eldönteni melyik hővédő fóliát válasszuk ezért döntöttem úgy, hogy írok róluk egy összehasonlítást. 

Nézzük milyen szempontok lehetnek döntőek.

Milyen nehéz felrakni a hővédő fóliát?

Van, akinek gyorsan, minden gond nélkül sikerül felhelyezni a fóliákat és van, aki a legegyszerűbbel sem boldogul. Nem vagyunk egyformák.

Azt nem tudom eldönteni Te melyik tábort erősíted, de a tapasztalataimmal tudok segíteni.

A 45%-os és a színezett hővédő ablakfólia nem öntapadós, így velük tuti nem nyúlsz mellé, mert szinte el sem lehet rontani!

  • bárhányszor visszaszedhető
  • bárhányszor újrapróbálhatod
  • dupla védőréteg van a fóliákon (ez fontos!)

A hővédő fólia feltekercselt állapotban érkezik hozzád. Ennek belső oldaláról kell leszedni legelőszőr a védőréteget, hogy fel tudd rakni. Mikor készen vagy (és csak is akkor!!) a külső védőréteget is távolítsd el.

FONTOS: Hiba lehet, hogy nem megfelelő eszközzel teszed fel pl. jégkaparó, bankkártya, habkártya... A felrakáshoz nincs szükség segítségre, mindössze egy simító szikére!

Mi a helyzet az öntapadós fóliákkal?

Az öntapadós fóliák jóval macerásabbak. Amit tehetek, hogy a legtöbb információval látlak el, hogy boldogulj velük is!

A 67%-os és a tükörfólia ugye ragacsos, vékony, nyeklik-nyaklik, de megéri szenvedni vele.

TIPP: Kérj segítséget a felrakáshoz (négykezes meló :) ).

Azt tanácsolom, hogy ne ijedj meg attól, hiogy macerásabb felrakni, mert MEGTANÍTUNK rá, hogyan csináld házilag, szakember nélkül!

Mennyivel lesz hűvösebb a szobában?

Ez egy érdekes kérdés. Ha tudnám rá a választ jós lennék. Az érték rengeteg mindentől függ. Gondolom azt tudod, hogy a hő nem csak az ablakon keresztül áramlik be a házba.

Hogy pontosabbat tudjak mondani a vásárlóinknak, két egymást követő évben is teszteltünk. Olyan önkénteseket kerestünk, akik családi házban laknak. Volt két szoba, azonos méretű, azonos fekvésű, szóval minden ugyanaz.

Egyiknek az ablakára felkerült a hővédő fólia, a másik szoba ablakára nem. A tesztelés zárt ajtóknál folyt. Ez azért fontos, mert ha kinyitjuk az ajtót, a szoba hőmérséklete kiegyenlítődik a lakás többi helyiség hőmérsékletével.

A mért értékeket naponta többször feljegyezték. Végül este leszedték ezeket a fóliákat és egy másikra cserélték. Másnap újra jött a tesztelés. A két év átlagát írom most meg:

Mennyire sötétít le az ablakfólia?

Szintén gyakori és nagyon jó kérdés. Ez is sok mindentől függ: mennyi és mekkora ablakunk van, milyen fekvésű a szoba...

Ha valaki ezt a kérdést teszi fel nekem én vissza szoktam kérdezni: mi a fontosabb, hogy szép világos, de iszonyat meleg vagy inkább kicsit sötétebb, de hűvösebb legyen?

Ezt kell döntésnél mérlegelni. Nézzük a rangsort melyik hővédő sötétít legkevésbé és melyik leginkább:

 Legkevésbé a...

Számokat szándékosan nem írok mellé, mert kevés az az ember, akinek mond bármit is ez az érték. A termékeknél a fotók között amúgy megtalálható, ha mégis fontos lenne. Inkább jöjjön egy kép, ami magáért beszél.

A szobánk ablakára mind a négy fóliát felraktam és készítettem egy-egy fotót bentről. Talán ez segítség lehet számodra.

Jól látszik, hogy a tükörfólia a legsötétebb.

Hagy nyomot a fólia?

Ez is egy lehetséges szempont. A két ragasztó nélküli fólia nyom nélkül eltávolítható, de a öntapadósoknál maradhat nyom. Ezt vagy acetonmentes körömlakklemosóval vagy a mosogatószivacs dörzsi felével távolíthatjuk el.

Ez ne tartson vissza a vásárlástól! Lehet annyira megtetszik, hogy le sem akarod szedni az ablakodról. Nálunk már 6 éve van fent és olyan, mint újkorában. 

Mekkora a felület?

Fontos szempont, hogy mekkora üvegfelületet akarunk beborítani fóliával. A legszélesebb 90 cm, ez az a szélesség, amivel egy "amatőr" még megbírkózik. Ha a felület ennél szélesebb, akkor illesztésre lesz szükség.

Sokan kérdezik ez mennyire látszik, mennyire lehet zavaró. Erre azt szoktam mondani, hogy olyan, mintha egy fekete cérnaszálat húznánk ki az ablakra hosszában. 

FONTOS: Az egész üvegfelületet be kell borítani, különben feszültség keletkezhet az üvegben és extrém esetben berepedhet. A szélektől persze kell egy 2-3 mm távolságot tartani, hogy a vízet ki tudjuk hajtani a fólia alól, de ennyi. 

Ha ezen kívül lenne még kérdésed, akkor keress bátran telefonon vagy írj nekünk a juci@foliasjuci.hu emailre.

Ha eldöntötted neked melyik hővédő ablakfólia kell, akkor kattints a képre: